Asociația Familiilor Numeroase (ASFANU) solicită aplicarea unui principiu de calcul echitabil pentru reducerea vârstei de pensionare a femeilor care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, care să țină cont de contribuția lor demografică și eforturile majore pe care le depun pentru a echilibra viața profesională și cea de familie
ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase avertizează că familiile cu 3 sau mai mulți copii trebuie să câștige peste 5 salarii minime pe economie pentru a atinge valoarea coșului minim de consum lunar pentru un trai decent.
ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase avertizează că există un decalaj mare între venitul real al familiilor numeroase din România și valoarea coșului minim de consum lunar pentru un trai decent.
ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase salută decizia adoptată de Senatul României ca primă cameră decizională de a introduce un amendament la OUG 119/2022 care vizează familiile numeroase. În acest sens, ASFANU face precizarea că forma actuală a amendamentului exclude familiile numeroase care au în întreținere copii cu vârsta cuprinsă între 0-5 ani care nu sunt înscriși la creșă sau la grădiniță. Având în vedere că învățământul preșcolar nu este obligatoriu, multe familii ar ieși de sub incidența amendamentului care le-ar da dreptul la plafonarea tarifului la energie.
Raportul mamelor din familii numeroase (familie cu 3 sau mai mulți copii) care lucrează cu normă întreagă este de o femeie la doi bărbați, iar în cazul gospodăriilor în care tatăl lucrează preponderent cu normă întreaga și mama se află în concediu de îngrijire copil sau este casnică, veniturile familiei tind să nu depășească 4.500 de lei, arată un studiu realizat de Asociația Familiilor Numeroase (ASFANU).
Cercetarea derulată de ASFANU-Asociatia Familiilor numeroase în perioada 15 mai – 15 iunie 2022 face o radiografie a tipologiei familiei cu 3 sau mai mulți copii, urmărind câteva aspecte esențiale: structura socială a familiei, condițiile de trai și nevoile acestor familii (studiul complet poate fi descărcat de pe http://www.asfanu.ro/chestionar-rezultate). Mai multe detalii regăsiți în comunicatul de presă atașat.
În data de 5 iulie 2022, Asociația Familiilor Numeroase (ASFANU) a transmis într-o întâlnire cu Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela Firea, rezultatele Studiului ASFANU privind familiile numeroase din care reies nevoile familiilor cu trei sau mai mulți copii, studiu realizat în perioada 15 mai – 15 iunie 2022 pe un eșantion de 300 de familii cu trei sau mai mulți copii. La această întâlnire, Asociația ASFANU a venit cu propuneri de măsuri de susținere a familiilor numeroase, după modelul multor state din Uniunea Europeană.
ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase este o asociație non-profit, neconfesională și apolitică, care promovează, susține și reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulți copii. Scopul principal al Asociației este apărarea familiilor numeroase (adică familiile cu cel puțin 3 copii) și a tuturor familiilor.
Înființată în anul 2016, Asociația dorește să contribuie la crearea unor condiții de viață mai bune pentru familiile din România, și în special pentru familiile numeroase.
Familiile numeroase reprezintă unul dintre pilonii importanți ai dezvoltării generale și ai viitorului societății. Familiile numeroase se ocupă de îngrijirea și educația unor copii care fac parte din viitoarea generație de forță de muncă a țării. Prin urmare, considerăm necesar ca statul să apere și să sprijine familiile numeroase.
În România există o mare problemă demografică
Programul nostru este următorul:
În data de 5 iulie 2022, Asociația Familiilor Numeroase (ASFANU) a transmis într-o întâlnire cu Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela Firea, rezultatele Studiului ASFANU privind familiile numeroase din care reies nevoile familiilor cu trei sau mai mulți copii, studiu realizat în perioada 15 mai – 15 iunie 2022 pe un eșantion de 300 de familii cu trei sau mai mulți copii. La această întâlnire, Asociația ASFANU a venit cu propuneri de măsuri de susținere a familiilor numeroase, după modelul multor state din Uniunea Europeană.
În data de 24 Septembrie 2019 am organizat prima întâlnire a familiilor numeroase din România.
Am organizat un picnic, amjucat jocuri și ne-am distrat în familie. Abea așteptăm următoarea întâlnire!
ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase este membră a Confederației Europene a Familiilor Numeroase (ELFAC).
La finalul lunii noiembrie 2019 am participat la Reuniunea Anuală ELFAC care a avut loc la Bruxelles, Belgia. Am făcut planuri de viitor și am aflat experiența asociațiilor familiilor numeroase din Europa – Franța, Ungaria, Estonia, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Croația, Polonia, Lituania, Grecia.
In ultimul an, ASFANU a avut intâlniri cu diferiți reprezentanți politici si a transmis propunerile Asociatiei pentru a ajuta familiile numeroase. Si iata ca aceasta munca a echipei ASFANU este un succes!
Pe 30 iunie 2020 s-a depus în Parlamentul României Proiectul de lege privind protectia si apărarea drepturilor familiilor numeroase, sprijinită de diferite partide politice. Principalele teme abordate in proiectul de lege sunt:
Aici puteti găsi documentul oficial.
Vă rugăm să-l distribuiti și să sprijiniți aceasta inițiativă!
O noua initiativa legislativă in favoarea familiilor numeroase! Ziua de 28 octombrie ar putea fi declarata Ziua nationala a familiilor numeroase!
Va rugam sa sprijiniti si sa distribuiti aceasta initiativa!
Aici puteti găsi mai multă informație.
Organizăm cursul de orientare familială – „Primii Pași”.
Asociația ASFANU organizează o școală pentru părinți, destinată părinților cu copii mici (0 – 4 ani). Cele cinci sesiuni ale cursului îi vor ajuta pe părinți să stăpânească principalele situații educative în care sunt implicați copiii lor, astfel încât să îi poată îndruma în dobândirea primelor deprinderi de bază, necesare unei dezvoltări armonioase.
Cursul folosește „metoda studiului de caz” (o discuție axată pe cazuri reale), oferind cuplurilor posibilitatea de a identifica ele însele soluții viabile și creative pentru situațiile cu care familiile tinere se confruntă în mod frecvent. Discuția este moderată de un expert în orientarea familială.
Te interesează să participi la acest curs? Vrei mai multă informație despre următorul curs?
© ASFANU 2024 | Toate drepturile rezervate. Made with ❤️ by Digitally.Plus