Vara creativă pentru copiii din familii numeroase

Proiect finanțat de
Fundația Alber

Proiect finanțat de Fundația Alber

ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase dă startul proiectului «Vara creativă pentru copiii din familii numeroase», finanțat de Fundația Alber. Timp de șase săptămâni, în perioada 19 iunie – 28 iulie 2023, ASFANU organizează cursuri gratuite de artă, dans și teatru pentru 48 de copii cu vârste cuprinse între 3 – 18 ani, care provin din familii numeroase din Brașov, cu scopul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și talentelor acestora.

CURSURI ORGANIZATE:

Curs minibalet – grupa 3 – 5 ani

Program: Marți, Joi – 15:30 -16:30

Loc desfășurare: sala de dans Ateliere Dreptaru, Brașov, Str. Mărgăritarelor nr. 18

Curs minidance – grupa 3 – 5 ani

Program:  Luni, Miercuri – 16:30 – 17:30

Loc desfășurare: sala de dans Ateliere Dreptaru, Brașov, Str. Mărgăritarelor nr. 18

Curs balet clasic – grupa 6 – 18 ani

Program:  Marți, Joi – 16:30  -17:30

Loc desfășurare: sala de dans Ateliere Dreptaru, Brașov, Str. Mărgăritarelor nr. 18

Curs dans contemporan și musical – grupa 6 – 18 ani

Program:  Luni – Miercuri, 17:30 – 18:30

Loc desfășurare: sala de dans Ateliere Dreptaru, Brașov, Str. Mărgăritarelor nr. 18

Atelier pictură pe sticlă și artă decorativă – grupa 6 – 18 ani (grupa completă, nu se mai efectuează înscrieri)

Program:  Marți – 17:30 – 19:00

Locație:  Cartier HUB Coresi, str. Zaharia Stancu nr. 6B, bloc Euforia

Atelier de dezvoltare personala prin teatru (grupa completă, nu se mai efectuează înscrieri) – grupa 6 – 18 ani

Program:  Joi – 17:30 – 19:00

Locație: Floarea minții – centru de dezvoltare personală prin teatru, Str. Vulturului nr. 29

DESCRIERE CURSURI:

 1. Minibalet – este un curs unde micuțele viitoare balerine intră încet, încet în lumea dansului artistic figurativ, prin învățarea coordonării și menținerii echilibrului. Împreună cu profesorul coordonator, cursanții vor învăța pozițiile și pașii de bază și vor pregăti o coregrafie.
 2. Minidance – este un curs de dans tematic, coordonare și joc. Cursul își propune să dezvolte capacitatea de coordonare a micilor cursanți, să le îmbunătățească flexibilitatea și postura, în timp ce aceștia învață să lucreze în echipă, își dezvoltă abilitățile de cooperare și încrederea în sine. Acest curs lasă loc manifestării abilităților artistice ale micilor cursanți către balet clasic, dans contemporan sau musical.
 3. Balet clasic – este un curs unde participanții își corectează ținuta, dezvoltă sensibilitatea artistică, își îmbunătățesc elasticitatea, echilibrul și coordonarea. La cursul de balet copiii înțeleg și învață să își însușească figurile corect, astfel încât să obțină la final abilitățile necesare unui adevărat dansator!
 4. Dans contemporan și musical – este un curs unde copiii descoperă treptat dragostea pentru mișcare și expresie artistică! Cursul de dans contemporan și musical este unul colorat și vesel, în care copiii învață să intre mult mai ușor în dialog direct cu propriul corp, să îl cunoască mai bine și să testeze o gamă largă de emoții, limite și energii.
 5. Atelier pictură pe sticlă și artă decorativă – este un atelier în culori vii, ce abordează tematici diverse, de la flori, animale, peisaje sau personaje. Un atelier în care îndemânarea micilor artiști este pusă la încercare, fiind provocați să își folosească abilitățile și creativitatea pentru ca o imagine sau un obiect să poată să prindă viață.
 6. Atelier de dezvoltare personală prin teatru – Atelierul urmărește dezvoltarea cognitivă, motrică, emoțională și socială a copiilor prin jocuri teatrale și exerciții din antrenamentul actorului combinate cu instrumente folosite în consilierea pentru dezvoltarea personală. Profesorul experimentat le va preda micilor cursanți o metodă proprie, ”scenariu inventat în patru pași” iar copiii vor monta scenariul pe scenă și îl vor juca pentru public.

Cu ajutorul profesorilor experimentați, copiii vor pregăti în timpul orelor de curs momente artistice, pe care vor avea ocazia să le prezinte în cadrul unui spectacol și a unei expoziții dedicate lor în data 29 iulie 2023.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

 • Înscrierile sunt deschise în perioada 1 – 18 iunie 2023, în limita locurilor disponibile. În cazul în care numărul de înscrieri va depăși numărul de locuri disponibile se va crea o listă de așteptare.
 • Pentru a asigura accesul cât mai multor copii la cursuri, se va permite înscrierea fiecărui copil din familie la maxim unul dintre cele 6 cursuri disponibile.
 • Ocuparea locurilor se va face în funcție de ordinea înscrierii și de disponibilitatea de a participa la cursuri pe întreaga durată a proiectului. Prezența copiilor la spectacolul și la expoziția de la finalul proiectului este obligatorie.

Pentru a iniția înscrierea la unul dintre cele șase tipuri de cursuri, vă rugăm să completați formularul de mai jos. Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la 0723 751 460 sau să ne scrieți la adresa info@asfanu.ro.

FORMULAR ÎNSCRIERE:  Acord GDPR

  Politica de confidențialitate

  Str. Carol Davila - 050455 București - România / Tel: +4 0723 751 460 / Email: info@asfanu.ro - Politica de confidențialitate
  Made with ♥ by Digitally.Plus