asfanu
Acasă / Asociație / Schimb legislativ  
Asociație

Beneficii pentru familii

Sprijinul firmelor

Cardul Familie 3+

Înscrie-te!

Colaborează

Orientare Familială

Contact

 

 

European Large Families


Asociație
Schimb legislativ

 

Miscare asociativă pentru apărarea familiilor

Statul ar trebui să apere și să promoveze familiile.

Dar în România nu există încă o lege privind apărarea familiilor cu mulți copii, în așa fel încât să fie o recunoaștere și un ajutor adevărat, în conformitate cu ceea ce fac familiile numeroase pentru societatea noastră.

ASFANU își propune să creeze o mișcare pentru apărarea familiilor mari (cu 3 copii sau mai mulți). Apoi vrea să înceapă un dialog cu guvernanții ca să propună o lege pentru apărarea famliilor numeroase, așa cum există deja în multe țări din Comuniunea Europeană.

 

Propunerea noastră va include

  1. Recunoașterea socială a familiilor numeroase (cardul recunoscut oficial de Stat al familiilor numeroase normale sau speciale) care va permite accesarea unor beneficii sociale potrivit numărului de copii pe care îl vor avea.
  2. Discounturi speciale pentru toate mijloacele de transport în comun și alte servicii publice, nu numai pentru copii, ci și pentru părinții lor: adică pentru familia întreagă.
  3. Scăderea progresivă a impozitelor, potrivit numărului de copii. O îmbunătățire a concediului de maternitate și apărarea locului de muncă în cazul unei sarcini.
  4. O îmbunătățire a subvențiilor acordate familiilor, mai ales în caz de îmbolnăvire.
  5. Ajutor special pentru achiziționarea unei locuințe.

De ce multe țări din Uniunea Europeană și-au schimbat tendința demografică? Totul a început cu un schimb legislativ în politica acestor țări privind familiile.

Aici puteți citi, de exemplu, Legea apărării familiilor numeroase din Spania.

 
   
asfanu Str. Carol Davila - 050455 București - România / Tel: +4 0720 482 730 / Email: info@asfanu.ro